Maya Link

Podiumdier, op het podium, achter de schermen en voor de klas

Biografie Maya Link
Maya is zangeres, actrice, danseres, theater & muziek docent, organisator, muziekprogrammeur, conceptontwikkelaar, theatermaker en songwriter. Haar veelzijdigheid brengt haar in contact met veelzijdige mensen, projecten en plekken.
Al deze disciplines hebben vooral één ding met elkaar gemeen, en dat is het podium. Mensen ontroeren, laten lachen, laten dansen, in beweging brengen, een spiegel voorhouden, het kind in ze naar boven halen of het beest in hen ontwaken en ze iets bijzonders meegeven. Maya wilt mensen meenemen in haar wereld, op wat voor manier dan ook en losmaken van hun dagelijkse bestaan. Dat is haar levensdoel.
Maya is geboren in een artiestenfamilie en op het podium opgegroeid van theatergezelschap Samba Salad. Het podium is de speeltuin waar zij zich thuis voelt en zich heeft ontwikkeld tot een ervaren en professioneel podiumdier. Ze speelt verscheidene hoofdrollen in de muziektheater producties van Samba Salad, is frontvrouw van de rock & roll / jazz formatie Collectief Explosief en geeft als muziek en theater docent les op scholen en ontwikkeld met een kunstenaars collectief interactief locatietheater. Zo reist zij het hele land af al spelend, zingend en dansend in theaters, op festivals en in scholen door hele land.

Maya heeft o.a. op podia gestaan als Paradiso, Vredenburg, Bimhuis en Muziekgebouw aan ’t IJ samen met artiesten als Freek de Jonge, het Metropole Orkest, Gerardo Rosales en Hakim.

www.mayalink.nl

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.