Lokale munt voor creatief Alkmaar

Alkmaar kent sindskort haar eigen lokale cultuurmunt genaamd de Culturijn. De munt is bedoeld voor leerkrachten, kunstenaars, culturele instellingen, overheden en ondernemers. Kortom: voor iedereen die kunst en cultuur een warm hart toe draagt. Bureau CultuurPrimair heeft het initiatief genomen om de eerste Culturijnen in omloop te brengen via leerkrachten. Als leerkrachten extra werk doen […]

Alkmaar kent sindskort haar eigen lokale cultuurmunt genaamd de Culturijn. De munt is bedoeld voor leerkrachten, kunstenaars, culturele instellingen, overheden en ondernemers. Kortom: voor iedereen die kunst en cultuur een warm hart toe draagt.

Bureau CultuurPrimair heeft het initiatief genomen om de eerste Culturijnen in omloop te brengen via leerkrachten. Als leerkrachten extra werk doen in het algemeen (cultureel) belang, profiteert de school daar al van. B.v. door een kosteloze uitvoering na een Culturijtraject. Met de Culturijnen kan de leerkracht terecht bij aangesloten (cultuur)ondernemers die de Culturijn als betaalmiddel accepteren. Dat zijn instellingen, kunstenaars en andere aanbieders, maar ook overheden en gerelateerde winkeliers in de regio.

Deze kunstenaars/ondernemers vormen De Culturijnen Groep. Door hun samenwerking ontstaat er een stevig netwerk waarin steeds meer Culturijnen beschikbaar komen voor creatieve initiatieven.

De Culturijn heeft naast de euro nog veel voordelen: het is een munt met een zeer persoonlijk karakter. Culturijnen circuleren binnen de lokale gemeenschap, waardoor ze extra activiteit en de lokale economie stimuleren. Daarnaast levert de digitale munt een network op voor creatief Alkmaar en ondersteun je door te betalen in Culturijnen lokale makers en creatief Alkmaar. Voor meer informatie kijk je op Cultuur Primair.

Culturijnenliggend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.