Goed idee…maar nu het budget nog?

In Alkmaar staat cultuur in de breedste zin van het woord centraal. Een broeinest waar lokale makers, kunstenaars, artiesten, ontwerpers, culturele organisaties en andere grondleggers met een creatief hart in een culturele, educatieve en sociale omgeving nieuwe meesterstukken, ontwerpen, projecten en producten verwezenlijken. Genoeg creatieve ideeën maar vaak is het lastig om een passend budget […]

In Alkmaar staat cultuur in de breedste zin van het woord centraal. Een broeinest waar lokale makers, kunstenaars, artiesten, ontwerpers, culturele organisaties en andere grondleggers met een creatief hart in een culturele, educatieve en sociale omgeving nieuwe meesterstukken, ontwerpen, projecten en producten verwezenlijken. Genoeg creatieve ideeën maar vaak is het lastig om een passend budget en de juiste handen te te vinden. Wij hebben om deze reden een handig overzicht voor je gemaakt.

Gemeente Alkmaar

  • Ondersteunt bijzondere culturele projecten die een belangrijke aanvulling zijn op het bestaande culturele aanbod.
  • Biedt incidentele of structurele financiële bijdragen aan voor het organiseren van activiteiten met een maatschappelijk karakter voor organisaties en instellingen.
  • Een financiële bijdrage voor de verbetering van uw buurt of wijk.
  • Biedt een gerichte subsidie aan ter ondersteuning van amateurkunst initiatieven en projecten.

Lokale fondsen:

TAQA Cultuurfonds: Ondersteunt diverse lokale culturele initiatieven

Victoriefonds Alkmaar: Ondersteunt Alkmaarse initiatieven en projecten

In Alkmaar Kan Alles: In Alkmaar Kan Alles is een fonds waar Alkmaarse jongeren tot €2000,- kunnen krijgen voor het organiseren van hun eigen project of evenement. De projecten worden maatgericht begeleidt door Stichting Talent And Dreams (STAD).

Regionale en Landelijke Fondsen:

Prins Bernhard Cultuurfonds : Stimuleert bijzondere culturele initiatieven

Fonds voor Cultuurparticipatie: Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die deelname aan cultuur teweegbrengen.

JijMaaktHetMee:  is een platform voor vernieuwende culturele projecten. Een coach geeft tips en helpt je van jouw wilde idee een concreet plan te maken. 

Crowdfundingssites:

Slimmersamen: Het Alkmaarse Crowdfundingsplatform voor kansrijke ideeën.

Voordekunst: Is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

Ondersteunende organisaties:

De Waaier: De Waaier is makelaar in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Zij brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties in de HAL- regio bij elkaar, met als doel contacten en matches tot stand te brengen.

Stichting Talent And Dreams: Stimulieert, faciliteert en begeleidt jongeren tot 24 jaar bij de opzet en uitvoering van hun eigen initiatief.

Vrijwilligerscentrale regio Alkmaar: kenniscentrum op alle terreinen van vrijwilligerswerk. De kerntaken van VCRA zijn het werven, bemiddelen, ondersteunen, opleiden, begeleiden, faciliteren, activeren en inzetten van vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.