Alkmaar aan zet

Cultuur in het nieuwe coalitie akkoord 2018-2022 Een bloeiend cultureel leven is een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van Alkmaar. Wij investeren dan ook in het behoud van de culturele voorzieningen die wij nu hebben en het verenigingsleven. Wij verwachten van de professionele instellingen zakelijk en cultureel ondernemerschap. Hiermee bedoelen wij dat ondernemers de ambitie […]

Cultuur in het nieuwe coalitie akkoord 2018-2022

Een bloeiend cultureel leven is een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van Alkmaar. Wij investeren dan ook in het behoud van de culturele voorzieningen die wij nu hebben en het verenigingsleven. Wij verwachten van de professionele instellingen zakelijk en cultureel ondernemerschap. Hiermee bedoelen wij dat ondernemers de ambitie hebben om hun bedrijfsvoering te optimaliseren en het bereik te vergroten en tegelijk in hun vakgebied gids zijn van innovatie.

Wij vinden het van belang dat er een breed cultureel aanbod in de stad is, voor iedereen. Wij ondersteunen vernieuwende en experimentele culturele initiatieven, maar vergeten ook de meer volkse culturele activiteiten niet. Als blijkt dat voor specifieke doelgroepen, zoals bijvoor- beeld kinderen uit arme gezinnen, cultuur te duur is, zullen wij aanvullende maatregelen nemen om de toegang te borgen.

Wij worden blij van de initiatieven die het cultureel palet van Alkmaar verbreden, zoals de broedplaatsen. Vanuit de gemeente gaan wij een actieve rol spelen in de verbreding van het cultureel aanbod. Zo zullen wij voorzien in de kwartiermakerfunctie voor broedplaatsen. Als er ver zoeken komen om dit soort projecten te ondersteunen, dan staan wij daar positief tegenover.

<lees hier het akkoord>

6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.