Milene Evers

Beeldend kunstenaar, schilderijen en sieraden

Milène Evers is geboren in 1972. Creativiteit is een belangrijk onderdeel van haar leven. Door de jaren heen heeft zij verschillende kunstvormen geprobeerd, maar haar hart ligt in schilderen en sieraden maken.

Milène gebruikt de stippen-techniek van de Australische Aboriginals om abstracte schilderijen te creëren. De stippen geven diepte en een organisch karakter aan haar werk.
Creëren is een meditatief proces. Dit geeft positieve energie die Milène tot uiting brengt in haar werk. Kernbegrippen zijn balans, houvast, loslaten en wegdromen. De cirkelvormen en herhaling die zij gebruikt dragen hieraan bij, evenals de stippen-techniek.
Het werk van Milène is kleurrijk zoals het leven en de wereld kleurrijk zijn. Inspiratie doet zij op uit de dingen die zij om zich heen ziet, vooral tijdens haar reizen.

Milène Evers creëert ook unieke sieraden van glasmozaïek. Het is handwerk dat is gemaakt met aandacht voor kleur, ontwerp en afwerking, waardoor het zeer sprekende sieraden zijn. De ronde vormen maken haar werk zowel krachtig als zacht.

Milène heeft geëxposeerd in o.a. het MCA, Kunstuitleen Alkmaar, Kunst10daagse Bergen, Cultureel Vulpunt Tankstation Enschede, Galerie Frame Alkmaar, Atelierhaus Aken Duitsland en Project ART-MAP Ponte de Lima Portugal.

Zie ook https://www.facebook.com/milene.evers.art

 

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.