Crowdfunding is hip

Eind 2014 ontstond het Alkmaarse crowdfundingsplatform genaamd Slimmer Samen. Dit platform diende in de eerste instantie als (financierings)model om innovatieve voorzieningen voor zorg- en ondersteuningsvragen te realiseren. In 2014 zijn door slimme samenwerkingsverbanden tussen de verschillende expertises (professionele zorgpartijen, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties, ICT-ers, ZZPers, mantelzorgers, vrijwilligers, het MKB, cliënten zelf en bewonersondernemingen) reeds 12 initiatieven van […]

Eind 2014 ontstond het Alkmaarse crowdfundingsplatform genaamd Slimmer Samen. Dit platform diende in de eerste instantie als (financierings)model om innovatieve voorzieningen voor zorg- en ondersteuningsvragen te realiseren. In 2014 zijn door slimme samenwerkingsverbanden tussen de verschillende expertises (professionele zorgpartijen, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties, ICT-ers, ZZPers, mantelzorgers, vrijwilligers, het MKB, cliënten zelf en bewonersondernemingen) reeds 12 initiatieven van start gegaan. Op dit moment is Slimmer Samen uitgebreid tot een platform voor niet alleen zorginitiatieven, maar ook kansrijke ideeën op het gebied van kunst en cultuur.
Wil je een bijzondere podiumuitvoering organiseren? Een verbouwing van een zaal mogelijk maken? Je denkt aan een bijzonder kunstwerk in openbare ruimte? Dan kan crowdfunding je daarmee helpen. Het platform van Slimmer Samen staat open voor het hele culturele veld, dus voor professionele instellingen, verenigingen van amateurs, beroeps- en amateurkunstenaars en lokale initiatiefnemers. Iedereen kan meedoen. Met Slimmer Samen Cultuur kun je crowdfunden voor culturele activiteiten in de regio Alkmaar, maar ook voor investeringen voor lokale professionals en amateurs.  Iedereen die wil bijdragen aan de realisatie van een initiatief, of zelf een initiatief wil starten, kan lid worden van het netwerk. Initiatiefnemers en potentiële supporters zijn van harte welkom op dit platform om kennis, diensten, financiën en overige middelen met elkaar uit te wisselen. Het netwerk dat zich actief inzet voor een Slimmere Zorg kent inmiddels meer dan 500 actieve leden met uiteenlopende achtergronden. Aanmelding op www.slimmersamen.nl is voldoende om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.